• KonTicha Design

Første certificerede brandrådgiver hos DBI Certification

Opdateret: 10. mar. 2019


Tre uger efter DBI Certification A/S blev akkrediteret til at certificere brandrådgivere, bestod Mathilde Thomsen, byggerådgiver hos Kopenhagen Fur, den påkrævede multiple choise-test. Hun kan dermed kalde sig certificeret brandrådgiver i brandklasse 2 – og er samtidig den første brandrådgiver, der bliver certificeret hos DBI Certification.


Hvad er din faglige baggrund?

- Jeg er uddannet bygningskonstruktør og indretningsarkitekt. Hos Kopenhagen Fur arbejder jeg som byggerådgiver og er ansvarlig for brandområdet. Desuden har jeg lige taget DBI’s CFPA Brandteknisk diplomuddannelse.


Du havde 30 minutter til at besvare de 30 spørgsmål i multiple choice-testen. Var spørgsmålene svære?

- Med CFPA-uddannelsen havde jeg det hele frisk i erindring. Men man skal da koncentrere sig og læse grundigt, hvad der står i spørgsmålene. Jeg var dog færdig syv minutter før tid og synes selv, det gik ret godt.


Hvordan har du forberedt dig til testen?

- Ud over CFPA-uddannelsen har jeg læst alle de præ-accepterede løsninger i den generelle vejledning til BR18’s kapitel 5 om brandforhold. Da man jo må medbringe hard copy-materiale, havde jeg taget vejledningen med, som jeg havde fyldt med gule sedler, så jeg hurtigt kunne finde de områder, der var spørgsmål om i testen.


Hvordan har ansøgningsprocessen været?

- Det var nemt at forstå, hvilke kvalifikationer og kompetencer der krævedes, men det har været omstændeligt at samle dokumentationen sammen. Det tog nok en dags tid.


Hvorfor valgte du DBI Certification som certificeringsorgan?

- DBI har ligesom et andet renommé inden for brand. Dem kender man. Desuden har jeg taget CFPA-uddannelsen hos DBI, så det føltes trygt at blive certificeret hos DBI Certification.


Hvorfor vælger du at blive certificeret lige nu?

- Jeg ville gerne være en af de første, så jeg slipper for den flaskehals, der nok opstår i løbet af de næste måneder. For vi skal jo alle sammen være certificeret ved årets udgang.


Hvad tænker du om nu at skulle virke som certificeret brandrådgiver?

- Jeg er lidt spændt på, hvordan det bliver at sende en byggetilladelse til kommunerne, og hvordan samarbejdet bliver fremover. Samtidig er det selvfølgelig et nyt ansvar, der hviler på en, når det nu er mig og ikke kommunen, der skal sige god for de valgte brandsikringsløsninger. Så man vil nok være endnu mere omhyggelig end før.


Se artiklen hos DBI her
169 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle